خطرات مصرف بیش از حد ماهی؛

آیا مصرف ماهی منجر به سرطان پوست می‌شود؟

کد خبر : 805 دوشنبه 30 خرداد 1401 - 08:39:24

مطالعات نشان می دهد مصرف ماهی با خطر سرطان پوست مرتبط است، اما لازم نیست غذاهای دریایی را کنار بگذارید.

به گزارش سیناپرس اردبیل، مصرف بیش از حد ماهی تن با افزایش خطر ابتلا به ملانوما مرتبط است، اما تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود. کارشناسان می گویند لازم نیست مصرف ماهی را کنار بگذارید. طبق یک مطالعه جدید، مصرف بیش از حد  ماهی تن و سایر ماهی های سرخ نشده با افزایش خطر ابتلا به ملانوم، جدی ترین نوع سرطان پوست، مرتبط است. محققان گمان می کنند که این ارتباط ممکن است به دلیل سموم باشد تا خود ماهی. نویسنده این مطالعه، در یک بیانیه خبری گفت: «ما حدس می زنیم که یافته های ما احتمالاً به آلاینده های موجود در ماهی ها مانند بی فنیل های پلی کلره، دیوکسین ها، آرسنیک و جیوه نسبت داده شود». با این حال، محققان نسبت به ایجاد هرگونه تغییر در مصرف ماهی هشدار می دهند ولی می گویند برای درک بهتر ارتباط مشاهده شده در این مطالعه تحقیقات بیشتری لازم است. برخی از ماهی ها با خطر بالاتر ملانوم مرتبط هستند. به گفته منبع مورد اعتماد جامعه سرطان آمریکا ، اگرچه ملانوما تنها بخش کوچکی از سرطان‌های پوست را تشکیل می‌دهد، اما باعث اکثریت قریب به اتفاق مرگ‌های ناشی از سرطان پوست می‌شود. نویسندگان مقاله جدید با بررسی اینکه آیا ارتباطی بین خطر ملانوما و مصرف ماهی وجود دارد یا خیر، داده‌های بیش از 490000 بزرگسال را که بین سال‌های 1995 تا 1996 در مطالعه رژیم غذایی و سلامت موسسه ملی سرطان NIH-AARP شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.  محققان داده هایی را از ثبت سرطان به دست آوردند تا مشخص کنند که چه تعداد از شرکت کنندگان در طی 13 تا 16 سال آینده به ملانوم مبتلا شده اند. آنها همچنین سعی کردند عوامل دیگری را نیز در نظر بگیرند که ممکن است بر خطر ابتلا به ملانوم تأثیر بگذارد، مانند شاخص توده بدنی، سطح فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی سرطان، مصرف الکل و کالری، و متوسط سطح اشعه ماوراء بنفش محلی (UV) شرکت کنندگان.علاوه بر این، افرادی که در این مطالعه به طور متوسط 14.2 گرم ماهی تن در روز می خوردند، 20 درصد بیشتر در معرض خطر ملانوم بدخیم و 17 درصد بیشتر در معرض خطر ملانوم در مقایسه با افرادی که به طور متوسط 0.3 گرم در روز مصرف می کردند، داشتند. محققان هیچ ارتباطی بین مصرف ماهی سرخ شده و خطر ابتلا به هر دو نوع ملانوم پیدا نکردند . محققان نوشتند، تحقیقات قبلی که به ارتباط بین مصرف ماهی و خطر ملانوما پرداخته بود، نتایج متفاوتی داشت.  اگرچه برخی از این مطالعات به اندازه مطالعات فعلی دقیق نبودند. دکتر چو گفت: «این مطالعه جدید مهم است زیرا بسیار بزرگ و از نظر طراحی آینده نگر است، به این معنی که مصرف ماهی قبل از ایجاد سرطان ارزیابی شده است». با این حال، چندین محدودیت برای مطالعه جدید وجود دارد که باید در تحقیقات آینده مورد توجه قرار گیرد. برای مثال، محققان میزان قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش افراد را بر اساس میانگین سطوح تابش اشعه ماوراء بنفش در محل زندگی آنها تخمین زدند.
 محققان همچنین اطلاعاتی در مورد سایر عوامل خطر ملانوم مانند تعداد خال های افراد، رنگ مو و پوست آنها، یا سابقه آفتاب سوختگی شدید نداشتند. آنها همچنین در ابتدای مطالعه فقط میزان دریافت رژیم غذایی، فعالیت بدنی و سایر رفتارها را اندازه گیری کردند، اما ممکن است در طول زمان تغییر کند.درهر صورت، این یک مطالعه مشاهده‌ای است، بنابراین نمی‌توان ثابت کرد که خوردن ماهی باعث ایجاد ملانوم می‌شود، فقط میتوان گفت ارتباطی بین این دو وجود دارد. این بدان معنا نیست که نتایج را باید نادیده گرفت.اگر در مورد ملانوما نگران هستید، فراموش نکنید یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش خطر ابتلا به این سرطان پوست، پیروی از توصیه‌های ایمن در برابر آفتاب هر زمان که به بیرون از منزل می‌روید، است.

منبع: health news
مترجم: پریناز نصرتی

هرگونه کپی برداری و انتشار مطالب از خبرگزاری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.
نظرات شما

نظرات شما

متن *

[کد امنیتی جدید]